het grootste vlieger festival van België

Oostende 2012

12 en 13 Mei Vlieger festival Oostende 2012

Oostende vlieger festival is een internationaal vliegerfestival en het grootste vlieger festival van België. Door de prachtige locatie, breed strand, zeer goede organisatie en meestal zon en wind, is het 1 van de hoogte punten van het vlieger seizoen.

Dit jaar droeg het Holland Kite team  haar steentje bij, tijdens de vlieger demonstraties. Martijn Vermeulen en Maikel van Stiphout waren aanwezig om hun nieuwe yellow submarine te vliegen. De Dutch Air Demons liet hun super grote flowform op. Stephen Versteegh was er met het Mascotte Kite Team, dit team bestaat uit een groep vliegeraars met 1 lijner vliegers, maar ook het team Air-4-Ce maakt deel uit van het Mascotte Kite team.  Voor het Aquarium thema waren meerdere grote zeedieren meegenomen, zoals de Orca, Manta en de super grote walvis.

Nieuw dit jaar was de bijdrage van het vierlijns team Air-4-Ce in het Mascotte Kite Team. Het team heeft dit jaar nieuwe vierlijns Revolution vliegers gekregen met Mascotte opdruk.

Na een winter hard gewerkt te hebben aan hun nieuwe routine op muziek was het de primeur in Oostende om de demonstratie voor het eerst te vliegen.

Het festival werd afgesloten met het mega team vliegen met de andere vierlijns team; Mistral uit Spanje en the Flying Squad uit de UK en natuurlijk de prijs uitreiking voor de Venetiaanse Gaanderijen. Het Holland Kite Team viel twee maal in de prijzen. Martijn en Maikel wonnen een prijs met hun nieuwe yellow submarine en Stephen won het sanjo vechten.

foto’s van Christiaan van Oosterhoudt & Stephen Versteegh