most creative kitefestival in the season

Cervia kitefestival 2012

Cervia in Italie staat bekend om zijn creatieve vliegeraars. dit is niet verwonderlijk gezien de organisator Claudio Cappelli een bekende schilder is en zijn dochter en mede organisator Caterina, een tassen ontwerper is.

Het daarom altijd een feest om wederom in Cervia te zijn en leuk te zien hoe alle craetieve vliegerars elkaar proberen te overtreffen in hun creativiteit. Sommige leven zich uit met verf, andere gebruiken bijzondere materialen, het resultaat is een overvloed aan innovatieve vliegers. Ook is Cervia vliegerfestival een beetje de kick start van het vlieger seizoen, waar we in Nederland nog met de winterjas aanlopen is het in Italie al ruim boven de 20 graden. voeg daar nog het goede eten en wijn bij en het beeld is compleet voor 10 dagen vliegeren.

 

Voor het Holland Kite Team ware Jeltje Baas met haar geschilderde koeien vliegers uitgenodigd en Stephen Versteegh met zijn grafische 1 lijner ontwerpen en om de demonstraties met de sport vliegers. Dit jaar was er een ronde demonstratie terrein op het strand en ‘s middags stond het rijen dik met publiek om 1, 2 en 4 lijner demonstraties gade te slaan. Binnen de vliegeraars werd het ook wel het arena of Colosseum genoemd.

Foto credits zijn er voor Gerhard and Daniela van Drachenwelt